Владика звершив літургію в богослужбовий день "Маріїного стояння" (Чорногородка)

15 квітня 2021 року, в четвер п'ятої седмиці Святої Чотиридесятниці, в богослужбовий день "Маріїного стояння", з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил звершив Божественну літургію Передосвячених Дарів у храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці с. Чорногородка Макарівського району.

Його Преосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), духівник благочиння та настоятель храму архімандрит Іоаким (Тищук), клірики Макарівського вікаріатства, гості парафії в священному сані.

По завершенні Божественної літургії єпископ Кирил звернувся до присутніх зі словом, у якому розкрив значення прочитаних за богослужінням паремій, розповів про історію богослужбового формування Святої Чотиридесятниці та, звернувши увагу на основні етапи життя Марії Єгипетської, побажав усім мати те покаяння, прикладом якого вона є.

Також архієрей тепло привітав отця настоятеля з днем народження, який він відзначав напередодні, та побажав йому подальшого зростання в християнських чеснотах.

Парафіяни храму долучилися до привітання Керуючого Макарівським вікаріатством і побажали допомоги Божої своєму пастирю.

Старовинний кант, присвячений святій Марії Єгипетській, виконав народний фолькльорний колектив "Сік землі" с. Лишня. Також у виконанні цього колективу пролунали й інші духовні народні православні піснеспіви.

Архімандрит Філарет (Єгоров) від імені всіх присутніх подякував владиці Кирилу за звершену літургію, вознесені святі молитви та передане благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.


Праворуч - настоятель храму архімандрит Іоаким (Тищук) з хрестом, яким зустрічають архієрея


Зліва направо: настоятель парафії та духівник Бишівського благочиння архімандрит Іоаким (Тищук), Керуючий Макарівським вікаріатством, до якого входить і Бишівське благочиння, єпископ Бишівський Кирил, благочинний цього благочиння архімандрит Філарет (Єгоров)


Єпископ Бишівський Кирил звертається до присутніх зі словом настанови