На парафії святих апостолів Петра та Павла с. Копилів відзначили престольне свято (Бишівське)

12 липня 2018 року, в день пам'яті святих всехвальних і первоверховних апостолів Петра та Павла, парафія с. Копилів, присвячена цим святим, відзначила престольне свято.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія богослужіння цього дня очолив благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) у співслужінні з духівником благочиння архімандритом Іоакимом (Тищуком), настоятелем храму протоієреєм Володимиром Якубенком, кліриками Бишівського та Макарівського благочинь.

За Божественною літургією молилися виконуючий обов'язки сільського голови с. Копилів Володимир Крижевський, депутати місцевої сільської ради та Макарівської районної ради.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за мир в Україні.

По завершенні богослужіння під урочисті дзвони відбувся традиційний хресний хід навколо храму, після якого було піднесено молитву до святих апостолів Петра та Павла.

Архімандрит Філарет, від імені Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, тепло привітав парафіян з духовним святом, подякував священнослужителям і вірянам за святі молитви та вручив отцю настоятелю ікону святителя Спиридона, Триміфунтського чудотворця.

Також отець благочинний побажав у наш непростий час завжди зберігати вірність Богові, Святій Церкві, нашому християнському поклику, вподобляючись святим первоверховним апостолам, і звершувати нашим життям рівноапостольне служіння в нашому суспільстві.

Протоієрей Володимир щиро подякував парафіянам і всім, хто прибув на храмове свято, за радість спільної молитви та зазначив, що з ласки Божої в селі Копилів встановлено тісні дружні зв'язки між духовною та територіальною громадами села та активом місцевої влади. Зокрема сільська рада коштом меценатів допомогла встановити в храмі нові сучасні теплі вікна.

До теплих слів привітання також приєднався в. о. сільського голови Володимир Крижевський. Він підкреслив, що співпраця між місцевою владою та парафією на благо мешканців села та всебічний розвиток територіальної громади буде продовжуватися.

Усіх присутніх було окроплено святою водою.

Фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.