В с. Лишня відбувся традиційний фестиваль православних кантів "Параскева" (Бишівське благочиння)

29 жовтня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія та Високопреосвященнішого архієпископа Макарівського Іларія, в просвітницькому центрі "Ковчег" при парафії преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Макарівського району Київської області відбувся традиційний осінній фестиваль православних духовних кантів "Параскева".

Фестиваль проводиться в рамках заходів з відзначення престольного свята парафії та Дня села.

Цьогоріч участь у пісенному святі взяли як парафіяльні колективи Макарівського району, так і самодіяльні народні гурти й індивідуальні виконавці з різних куточків Київщини.

На заході пролунали старовинні православні духовні народні піснеспіви як у аутентичному звучанні, так і в обробці сучасних композиторів.

Гостями фестивалю були Чіпріан і Габріела Єсиненку, молдавани, які виконали в інструментальному супроводі добірку українських колядок.

Благочинний Бишівського благочиння, настоятель парафії архімандрит Філарет (Єгоров), дякуючи всім за участь у фестивалі, зазначив, що пісенні свята було розпочато за ініціативи в Бозі спочилого Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

Також отець Філарет зазначив, що необхідно вивчати православну народну пісенну спадщину, берегти її та, примножуючи цей духовний скарб, передати його наступним поколінням.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.