Відбулося зібрання священнослужителів Бишівського благочиння (Лишня)

22 грудня 2017 року, в свято Зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія та Високопреосвященнішого архієпископа Макарівського Іларія, в храмі преподобної Параскеви Сербської с. Лишня відбулася соборна літургія, яку звершили священнослужителі Бишівського благочиння на чолі з благочинним архімандритом Філаретом (Єгоровим).

Перед початком літургії всі клірики підійшли до таїнства сповіді, яке здійснив духівник благочиння ієромонах Іоаким (Тищук). За богослужінням було виголошено молитву за мир в Україні.

Після завершення служби Божої архімандрит Філарет привітав усіх зі святом, зазначивши, що цей празник є особливим для парафії, адже в XIX столітті в селі Лишня було збудовано храм саме на честь Зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці. 

Отець благочинний подякував усім священнослужителям за сумлінне виконання послухів, які вони звершують на ввірених їм парафіях, і передав благословення Керуючого Макарівським вікаріатством архієпископа Макарівського Іларія.

Також цього дня відбулися підсумкові річні збори духовенства благочиння, під час яких було обговорено поточні питання парафіяльного життя. Окрему увагу було приділено досвіду місіонерського та соціального служіння, а також роботі з сім'ями та молоддю.

Наприкінці зборів усім було вручено щоденники-місяцеслови, підготовлені благочинням і віддруковані в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, а також подарункові набори, серед яких - подарунки для дітей священнослужителів.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.