Священнослужителі вікаріатства взяли участь у заходах до річниці Чорнобильської трагедії (Макарів)

26 квітня 2018 року, в 32-у річницю трагедії на Чорнобильській АЕС, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) і клірики Макарівського вікаріатства взяли участь у мітингу-реквіємі, присвяченому сумній події техногенної катастрофи.

Захід відбувся в центрі містечка Макарів, біля монументу Героям Чорнобиля - Меморіалу пам'яті “Тим, хто врятував світ”.

У заході взяли участь ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, перший заступник голови Макарівської райдержадміністрації Ірина Багінська, заступник голови Макарівської райдержадміністрації Іван Рознай, керівники структурних підрозділів Макарівського району, особовий склад Макарівського районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій (РС ГУ ДСНС України) в Київській області, чільники та представники трудових, творчих і аматорських колективів, ЗМІ, громадськість. Також серед учасників заходу слід відзначити й наймолодших - школярів Макарова.

Від імені всього священства православної Макарівщини отець Філарет висловив вдячність і передав низький уклін присутнім ветеранам-чорнобильцям, усім, хто взяв участь у ліквідації наслідків страшної аварії, яка залишається в наших серцях вічним болем. Чорнобиль став великою трагедією українського народу.

Отець благочинний, разом з іншими учасниками реквієму, поклав квіти до пам'ятника загиблим і померлим ліквідаторам і очолив заупокійну літію за всіма жертвами жахливої події.

Фотографії події Ви можете переглянути нижче або за посиланням.