Благочинний Бишівського благочиння взяв участь у науковому форумі (Київ, Лавра)

14 травня 2018 року, напередодні Міжнародного дня сім’ї, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) узяв участь у форумі «Біоетичні аспекти духовного і фізичного здоров’я сім’ї та особистості», який з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбувся в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Організатором заходу виступив Синодальний відділ УПЦ у справах сім'ї. Для роботи в конференції було зареєстровано більше ста учасників із різних куточків України.

Очолив захід Голова Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон. Форум відвідали вікарії Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій та архієпископ Обухівський Іона.

На початку пленарного засідання було зачитано вітальне слово Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. З вітанням до присутніх звернувся голова Місії архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон.

Пленарні засідання проходили у вигляді виступів учасників форуму на теми щодо діяльності Церкви у напрямку біоетики: протиабортна діяльність, репродуктивні технології, традиційні сімейні цінності, евтаназії тощо.

Архімандрит Філарет виступив з доповіддю на тему "Досвід пастирської роботи з самотніми матерями та дітьми-підлітками, які потрапили у складні життєві обставини, на прикладі співпраці священнослужителів Макарівського вікаріатства з соціальними установами Макарівщини".

Заключним етапом форуму став Круглий стіл керівників єпархіальних відділів у справах сім’ї. 

Подібні заходи є вкрай необхідними в сьогоденному суспільстві, адже, як було зазначено, "на сьогоднішній день у деяких сферах біомедичної практики людина стає об’єктом маніпуляцій. Наприклад, людський ембріон іноді розглядається як рядовий об’єкт наукових досліджень і експериментів, включаючи генетичні. Аналогічна ситуація виникає у разі, коли з тіла померлої людини вилучаються внутрішні органи без прижиттєвої згоди на це покійного або його родичів тощо".

"Тому назріла необхідність, шляхом активного діалогу між духовенством і фахівцями, що опікуються питаннями сім’ї, медицини та біоетики в Україні, обговорити ці факти, а відповідні напрацювання донести до відома духовенства через керівників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім’ї," - підкреслили організатори заходу.

За матеріалами офіційного сайту Української Православної Церкви. Також інформацію стосовно події Ви можете переглянути на сайті Синодального відділу УПЦ у справах сім'ї та на сайті Київської Духовної Академії та Семінарії.