Благочинний Бишівського благочиння привітав працівників телебачення Макарівщини з професійним святом (Макарів)

16 листопада 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров)  відвідав захід, присвячений Дню працівників радіо, телебачення та зв'язку в смт Макарів.

Святкування відбулося в Центрі творчості дітей та юнацтва імені святителя Димитрія Ростовського (Данила Туптала).

Також свято відвідали помічник-консультант Народного депутата України Руслана Сольвара Леся Бурдик, в. о. директора ЦТДЮ Любов Бельмега та колектив Центру, заступник голови Київської обласної асоціації сільських і селищних рад, староста сільських голів Макарівського району та сільський голова с. Колонщина Юлія Пелешок, керівники та викладачі навчальних закладів Макарівщини, представники громадськості.

Благочинний привітав директора Юрія Вареника та працівників місцевої телерадіокомпанії "Авіс" з професійним святом. Окремо отець Філарет привітав юних телевізійників, які працюють у студії Дитячого телебачення Макарівського району. Студію очолює Тетяна Мельник, яка всіляко дбає про те, щоб у своїх роботах діти в першу чергу дотримувалися християнської моралі та орієнтувалися на цінності Христових заповідей.

Священнослужитель нагадав присутнім євангельські слова: "Шукайте перш за все Царства Божого та правди Його, і це все [інше] докладеться вам" (Мф. 6:33), - та побажав, щоб через засоби масової інформації працівники телевізійної галузі сповіщали всім те, що є Правдою Божою. Також отець архімандрит наголосив на тому, що нам необхідно жити цією правдою, завжди обирати її.

Варто зазначити, що з початку 2000-х років на Макарівському телебаченні виходила духовна телепрограма, яку готували клірики Макарівського вікаріатства, "Поверни собі храм". Наразі готується її вихід у новому форматі цифрового та інтернет-мовлення.

Працівники Макарівської ТРК щиро подякували отцю Філарету за привітання з професійним святом.