Архієрейська служба в день престольного свята (Мар'янівка, Бишівське благочиння)

19 вересня 2017 року, в день спомину Чуда архістратига Божого Михаїла, що було в Хонех, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі архангела Михаїла с. Мар'янівка в день престольного свята.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), духівник благочиння ієромонах Іоаким (Тищук), настоятель храму протоієрей Олег Жолтий, клірики Бишівського благочиння.

За богослужінням молилися представники місцевої сільської ради та вчителі, що мешкають у селі.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за мир у нашій Богом береженій державі.

На завершення Божественної літургії відбувся чин славлення перед іконою архангела Михаїла та інших Небесних Сил Безплотних з піднесенням молитви до архістратига Божого Михаїла.

Архієпископ Іларій привітав усіх з престольним святом і побажав допомоги від Господа за предстательством святого Воєначальника Небесних Сил архангела Михаїла та всіх ангелів. Владика Іларій також передав усім присутнім благословення та привітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

З рук Керуючого Макарівським вікаріатством віряни отримали в благословення святі ікони.

Архімандрит Філарет і протоієрей Олег щиро подякували Високопреосвященнішому владиці за звершену літургію та передане благословення Його Блаженства. Настоятель храму зазначив, що в селі відбулася дійсно історична подія, адже вперше саме в день храмового свята тут було звершено літургію архієрейським чином.

До теплих слів подяки й привітання приєдналася й сільський голова с. Мар'янівка Ніна Савенок.

Учні парафіяльної недільної школи на чолі з викладачем Петром Хіхлачем дали концерт духовних піснеспівів.

Фотографії події Ви можете переглянути нижче або за посиланням.