Владика звершив Всенощне бдіння в канун престольного свята (Мостище, Бишівське)

26 вересня 2021 року, в неділю 14-ту після П'ятдесятниці, в передсвято Воздвиження Хреста Господнього, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил звершив Всенощне бдіння в Хрестовоздвиженському храмі с. Мостище.

В урочистому богослужінні Преосвященнішому єпископу Кирилу співслужили благочинний Бишівського благочиння та настоятель храму архімандрит Філарет (Єгоров), духівник благочиння архімандрит Іоаким (Тищук), клірики Макарівського вікаріатства.

Владика звершив уставний чин Воздвиження Чесного Животворчого Хреста Господнього.

За богослужінням молилися виконуюча обов'язки старости с. Мостище Оксана Дерев'янченко, інші керівники Бишівської громади, численні парафіяни.

По завершенні Всенощного бдіння єпископ Кирил виголосив проповідь, у якій розповів про особливості святкування визначної для нас події, нагадавши історію, пов'язану з богослужбовим формуванням чину Воздвиження.

Владика подякував усім за спільну молитву та побажав нести з радістю й не ремствуючи свій життєвий хрест. Також Керуючий Макарівським вікаріатством передав привітання православній громаді села Мостище від Предстоятеля Української Православної Церкви.

Архімандрит Філарет подякував єпископу Кирилу за звершене натхненне богослужіння та передане привітання від Блаженнішого Митрополита Онуфрія.