Відбулася архієрейська літургія в день Церковного Новоліття (Рожів, Бишівське)

14 вересня 2021 року, в день церковного Новоліття й у свято вшанування ікони Августовської Пресвятої Богородиці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил звершив Божественну літургію в храмі Успіння Божої Матері с. Рожів Бишівського благочиння.

Його Преосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), благочинний Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Немеш, духівники благочинь архімандрит Іоаким (Тищук) і протоієрей Іоанн Молдавчук, представник Фастівського благочиння, голова відділу вікаріатства по зв'язкам з громадськістю протоієрей Анатолій Кіріакідіс, настоятель храму протоієрей Віктор Мозговий, духовенство Макарівського вікаріатства та гості парафії в священному сані.

У селі Рожів зберігається місцево пошанований давній образ Августовської Пресвятої Богородиці. І традиційно в день початку Індикту клірики вікаріатства збираються на спільну молитву разом з Керуючим вікаріатством.

Після сугубої єктенії єпископ Кирил возніс молитву про припинення пандемії.

По завершенні богослужіння Керуючий Макарівським вікаріатством звернувся до присутніх із проповіддю, в якій відзначив невтомну молитовну працю Пресвятої Богородиці, яка звершується повсякчасно. Також владика зауважив, що в цей день у всіх присутніх є чудова нагода по-особливому помолитися Матері Божій.

Відбувся чин славлення перед місцево пошанованою іконою Пречистої Діви з вознесенням особливої молитви до Неї, також було звершено молитву на початок церковного Новоліття.

Єпископ Кирил передав усім благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія, який завжди закликає всіх стояти у вірі.

Від імені всіх кліриків Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) подякував Преосвященнішому владиці за звершену Божественну літургію та передане благословення Його Блаженства.

 

Довідка.

 

Августовський образ Пресвятої Богородиці, який знаходиться на парафії с. Рожів, дуже давній. В період радянської влади, коли скрізь знущалися над святинями, цю ікону рубали гвинтівкою. На лику Пречистої – подряпини від штика. Але благочестивим мешканцям вдалося сховати образ, і багато років він зберігався на горищі однієї жительки Рожева. Коли в селі відкрили храм, вона віддала ікону до церкви, де тепер кожен може вклонитися та помолитися перед цією святинею.

 


Місцево пошанований образ ікони Божої Матері "Августовська" в с. Рожів

 

 


Молитва перед місцево пошанованим образом Божої Матері "Августовська"