У Великому Карашині відзначили престольне свято (Бишівське благочиння)

28 травня 2018 року, в другий день свята П'ятдесятниці, День Святого Духа, парафіяни Свято-Троїцького храму с. Великий Карашин відзначили престольне свято.

Трьохкупольний храм з розписами в стилі Андрія Рубльова було освячено в 2009 році в Бозі спочилим Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром (Сабоданом).

Святу Божественну літургію цього дня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, звершив благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) у співслужінні з настоятелем храму ієреєм Володимиром Гмирянським і кліриками благочиння.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за мир в Україні.

Богослужбові піснеспіви на криласі цього дня виконували представники хорових колективів Бишівського благочиння.

Наприкінці Божественної літургії відбувся традиційний хресний хід навколо храму з читанням Євангельських уривків, який було завершено вознесенням священнослужителями молитви до Триєдиної Трійці.

Також архімандрит Філарет вручив отцю настоятелю в дар ікону святителя Спиридона, Триміфунтського Чудотворця.

Отець благочинний подякував усім за святі молитви, привітав усіх з Днем народження Церкви Христової - празником Святої Трійці - та з престольним святом, а також закликав усіх бути вірними чадами нашої Матері, Святої Церкви. Священнослужитель звернув увагу присутніх на Новозавітні читання цього дня та закликав усіх жити істинним добром заради Бога, поспішаючи звершувати його.

До слів подяки та привітань приєднався настоятель храму отець Володимир.

Прикладаючись до храмової ікони та підходячи до хреста, віряни отримували в благословення Печерські ікони Пресвятої Богородиці. Усіх було окроплено святою водою.

Фотографії події Ви можете переглянути нижче або за посиланням.