Священнослужителі взяли участь в урочистостях до Дня села Бишів (Бишівське благочиння)

15 жовтня 2017 року, в неділю, наступного дня після свята Покрова Пресвятої Богородиці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія та Високопреосвященнішого архієпископа Макарівського Іларія, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) і настоятель храму Покрова Божої Матері с. Бишів Макарівського району протоієрей Петро Подунайчук, клірики Макарівського вікаріатства, взяли участь у святкуванні Дня села Бишів.

Також в урочистостях взяли участь голова Макарівської райдержадміністрації Тетяна Семенова, заступник Голови Макарівської районної ради Олександр Цисаренко, помічник Народного депутата України Руслана Сольвара Леся Бурдик, Голова Сектору культури, молоді, національностей та релігій Макарівської райдержадміністрації Ліна Факторович, інші представники органів державної влади та місцевого самоврядування Макарівського району та представники громадськості.

Священнослужителі привітали громаду з Днем села, який присвячено святу Покрова нашої Небесної Заступниці, а також з Днем захисника України та Днем українського козацтва.

Отець благочинний передав усім присутнім благословення архієпископа Макарівського Іларія та вручив сільському голові Бишева Олегу Мірошкіну Благословенну грамоту Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Клірики Бишівського благочиння побажали всім завжди перебувати в Бозі та з Богом, бути вірними чадами Церкви та життям своїм стверджувати святе Православ'я.

Також в день народження села священнослужителі передали в благословення та в дар місцевій територіальній громаді ікону Різдва Христового, привезену зі святого граду Віфлеєму та освячену на місці народження Христа Спасителя, та інші образи, які розміщуватимуться в адміністративних установах Бишева.

Чільники Макарівського району та інші представники органів державної влади щиро подякували священнослужителям за участь у святкуванні Дня села та за ту допомогу, яка постійно надається місцевою парафіяльною громадою та Бишівським благочинням територіальній громаді, школі, полікліниці, дитячому садочку та українським військовослужбовцям, що мешкають у Бишеві.

Цього ж дня на центральному майданчику села відбувся святковий концерт, у якому взяли участь як колективи місцевого Будинку культури та самодіяльні колективи Бишівського краю, так і представники хорових аматорських груп Бишівського благочиння.