Вшанування Андрониківської-Бишівської ікони Божої Матері (Бишів, Бишівське благочиння)

14 травня 2018 року, в день свята на честь Андрониківської ікони Пресвятої Богородиці, в с. Бишів вшановується місцево пошанований список цього чудотворного образу, який перебуває в Свято-Покровському храмі.

Цього дня святкову Божественну літургію на парафії, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, очолив благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров). Службу було звершено в співслужінні з настоятелем храму протоієреєм Петром Подунайчуком і духовенством Київської єпархії.

За богослужінням молилися віряни Бишева та представники різних парафій Київщини. Серед найменших молитовників слід відзначити вихованців двох місцевих дитячих садочків, які завітали до храму разом зі своїми вихователями.

Після Євангельського читання отець Філарет виголосив проповідь, у якій підкреслив, що попри будь-які геополітичні обставини Господь не полишає вірних чад Церкви Своєї великою та багатою милістю, про що яскраво свідчить історія Андрониківської ікони Божої Матері.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за мир у нашій Богом береженій Українській державі, за Святу Церкву та за православний український народ.

По завершенні літургії відбувся чин славлення перед місцево пошанованим списком Андрониківської-Бишівської ікони Пресвятої Богородиці з піднесенням молитви до Пречистої Діви Марії.

Отець благочинний щиро подякував священству та вірянам, які прибули з різних куточків Київщини, за молитви та зазначив, що звершена служба Божа була особливою, оскільки поєднувала в собі елементи як Пасхального богослужіння, так і присвяченого Преблагословенній Божій Матері.

Настоятель храму, отець Петро, розповів про історію місцево пошанованого образу та про чудеса, які являв Господь заступництвом Пресвятої Богородиці через молитви перед святою іконою.

Священнослужителі окропили присутніх святою водою. А після помазування єлеєм з лампади, що горить перед місцево пошанованим образом, всі отримали в благословення Андрониківські-Бишівські ікони Божої Матері.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.