Відбулося зібрання священнослужителів Фастівського благочиння

28 лютого 2018 року, в середу другої седмиці Великого посту, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, звершив літургію Передосвячених Дарів у храмі Воскресіння Христового м. Фастів.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Фастівського благочиння архімандрит Онисим (Бала), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), духівник Фастівського благочиння протоієрей Валерій Левковський, настоятель храму протоієрей Владислав Гораш, клірики благочиння.

Перед початком літургії священнослужителі підійшли до сповіді, яку звершив отець духівник.

На сугубій єктенії було вознесено молитву за мир у нашій Богом береженій Українській державі.

По завершенні літургії владика Іларій звернувся до всіх зі словом настанови, в якому зупинився на тлумаченні читаних за богослужінням паремій і побажав усім безперервної поглибленої роботи над позитивним духовним формуванням себе та зростання в Христі завжди, а особливо протягом святого Великого посту. Також архієрей передав присутнім благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.

Архімандрит Онисим від імені всього духовенства та вірян подякував Керуючому вікаріатством за звершену літургію, слово архіпастирської настанови та передане благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Пізніше цього дня відбулися збори духовенства Фастівського благочиння, під час яких було обговорено поточні питання щодо життя парафій. Особливу увагу було приділено посиленню місіонерської та соціальної роботи та підготовці священнослужителів до проповіді.

Архімандрит Філарет розповів про нові соціальні проекти Макарівського вікаріатства. Також було з'ясовано питання координації дій між благочиннями.

Збори відвідав міський голова Фастова Михайло Нетяжук. Він висловив вдячність архієпископу Іларію за духовну опіку Фастова, а також подякував священнослужителям міста за молитви за мир в Україні та за їхнє пастирське служіння в наш непростий час.

Спільно з чільником фастівської громади було обговорено питання подальшої співпраці, зокрема мова йшла про підготовку до пасхальних свят.

Фотографії до події Ви можете переглянути нижче або за посиланням.



На фото (зліва направо): мер Фастова Михайло Нетяжук,
Керуючий Макарівським вікаріатством архієпископ Макарівський Іларій