Владика зустрівся з міським головою Фастова (Фастів, Фастівське)

23 січня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством архієпископ Макарівський Іларій зустрівся з міським головою Фастова Михайлом Нетяжуком.

Високопреосвященнішого владику супроводжували благочинний Фастівського благочиння архімандрит Онисим (Бала), благочинний Бишівського благочиння та прес-секретар Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму Покрова Пресвятої Богородиці м. Фастів протоієрей Анатолій Кіріакідіс.

Зустріч відбулася в робочому кабінеті чільника фастівської громади в приміщенні міської ради.

Слід відзначити, що з січня 2018 року Фастівське благочиння, яке територіально охоплює місто Фастів та район, включене до складу Макарівського вікаріатства.

Владика Іларій привітав фастівського міського голову з усіма святами різдвяного періоду та подарував йому ікону Різдва Христового.

У ході розмови пан Нетяжук зазначив, що міська рада депутатів щиро вітає продовження співпраці зі священнослужителями Української Православної Церкви.

Архімандрит Філарет (Єгоров), який відповідає за соціальні проекти в Макарівському вікаріатстві, розповів про існуючі напрацювання та проекти. Зокрема було зазначено, що працюють щорічні літні табори-поселення для дітей убитих і поранених українських військовослужбовців, дітей з сімей вимушених переселенців зі сходу нашої держави та для дітей і підлітків з проблемних сімей.

Архієпископ Іларій підкреслив, що Макарівське вікаріатство готове допомагати діткам з подібних сімей, які мешкають у Фастові, та залучити їх до своїх регулярних соціально-благодійних проектів.

Про готовність до участі в подібній співпраці говорили й архімандрит Онисим і протоієрей Анатолій.

Міський голова Фастова зазначив, що спільні труди є суттєвим внеском у розбудову соборної та єдиної Української держави.

Було обговорено питання щодо духовного вшанування свят у давньому козацькому місті Фастів. Пан Нетяжук особливо підкреслив важливість ролі у соціальному житті громади Свято-Покровського храму, який був збудований полковником фастівської козацької сотні Семеном Палієм у XVIII сторіччі.

Також мова йшла про висвітлення акцій Української Православної Церкви та працівників соціальних органів Фастова в медіа-просторі. Сторони відзначили, що важливим елементом роботи є максимальна взаємодія, спрямована на міжконфесійний мир у фастівському регіоні та неприпустимість ворожнечі на релігійному ґрунті.

Наприкінці зустрічі очільник територіальної громади подякував священнослужителям за духовну та соціально-благодійну роботу, яку вони проводять, і висловив надію на подальшу плідну співпрацю.