Архієрейська служба в день вшанування ікони Божої Матері "Услишательниця" (Фасова, Макарівське благочиння)

05 жовтня 2017 року, в день вшанування ікони Божої Матері "Услишательниця", з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія в храмі на честь цього образу с. Фасова Макарівського благочиння сонмом архієреїв було звершено Божественну літургію. За літургією співслужив Керуючий Макарівським вікаріатством архієпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії.

Слід відзначити, що саме тут знаходиться чудотворний образ Пресвятої Богородиці "Услишательниця". Вперше ікона з такою назвою була явлена на Афоні. Від неї преподобний Косма Афонський почув голос Самої нашої Небесної Владичиці та Її Сина, Господа нашого Іісуса Христа. В храмі с. Фасова, єдиному в світі храмі на честь цієї святині, зберігається список ікони, який Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 23 грудня 2010 року був визнаний чудотворним через численні чудеса, що звершувалися від нього.

Тепер у Фасовій засновано Свято-Услишательницький жіночий монастир, серцем якого є вже згаданий однойменний храм.

Божественну літургію в цей святковий день очолив Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, Голова Синодальної комісії у справах монастирів митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Крім владики Іларія, який є керуючим архієреєм для парафії с. Фасова, Його Високопреосвященству співслужили митрополити: Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр; архієпископ Городницький Олександр; єпископи: Фастівський Даміан, Баришівський Віктор; благочинний Києво-Печерської Лаври архімандрит Антоній, настоятель Свято-Миколаївської парафії с. Фасова та Свято-Услишательницького храму архімандрит Кирил (Білан), а також численне духовенство.

За богослужінням молилися Старша сестра монастиря монахиня Архелая (Король) з сестрами, ктитори храму, серед яких - народний артист України, відомий співак Олександр Пономарьов, депутати Макарівської районної ради, представники громадськості. 

На малому вході отцю Кирилу було вручено жезл. Під час літургії були піднесені сугубі молитви за мир в Україні.

Також за богослужінням лунали народні духовні канти, які виконав аматорський гурт с. Фасова "Барвінок", керівником якого є відомий збирач фолькльору Олексій Заєць.

Після закінчення служби Божої сонм духовенства звершив молебень перед чудотворніою іконою Пресвятої Богородиці «Услишательниця».

Пропонуємо Вашій увазі фотографії події на сайті Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.