У Фасовій відбулися загальні духовні збори двох благочинь

11 квітня 2019 року, в четвер 5-ї седмиці святого Великого посту, коли звершується служба "Маріїно стояння", з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, відбулося спільне говіння духовенства Макарівського та Бишівського благочинь Макарівського вікаріатства Київської єпархії.

Літургію Передосвячених Дарів цього дня очолив вікарій Київської Митрополії архієпископ Фастівський Даміан. Його Високопреосвященству співслужили благочинний Макарівського благочиння архімандрит Кирил (Білан), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), клірики зазначених благочинь.

Служба відбулася в соборному храмі на честь ікони Божої Матері "Услишательниця" Свято-Услишательської жіночої обителі с. Фасова Макарівського району.

Перед початком Божественної літургії, на звершенні Великопісних Часів, священнослужителі підійшли до сповіді, яку здійснили духівники благочинь: Макарівського - архімандрит Пантелеімон (Король) і Бишівського - архімандрит Іоаким (Тищук).

Під час літургії священнослужителі вознесли молитву за мир в Україні та за добробут нашої Богом береженої держави.

По завершенні богослужіння владика Даміан привітав усіх зі спільним говінням і побажав допомоги Божої в подальшій течії святого Великого посту.

Також цього дня на зборах духовенства двох благочинь було обговорено нагальні питання щодо життя парафій Православної Макарівщини.

Отці благочинні щиро подякували архієпископу Даміану за звершену літургію, а також духівникам - за звершене таїнство сповіді.