Священним Синодом УПЦ обрано єпископа Бишівського

18 березня 2020 року, на засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, клірика Київської єпархії архімандрита Кирила (Білана) було обрано єпископом Бишівським.

Архімандрит Кирил більше 20 років несе послух настоятеля в с. Фасова - спочатку в Свято-Миколаївській парафії, тепер - як настоятель новозбудованого монастирського собору, опікується духовною громадою с. Людвинівка, також протягом багатьох років він є благочинним Макарівського благочиння Київської єпархії УПЦ.

За час його служіння на парафії відбулося прославлення чудотворного образу Божої Матері "Услишательниця", який оновився в 1999 році та через який були явлені особлива милість Господа та заступництво Пресвятої Богородиці. Чин прославлення відбувся в 2011 році.

За два роки до того, з благовоління Божого, зусиллями отця Кирила та з благословення священноначалія було освячено місце під будівництво собору на честь цієї ікони, а в 2013 році в новозбудованому храмі відбулася перша літургія.

У 2015 році рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви в с. Фасова було створено жіночий монастир на честь ікони Божої Матері "Услишательниця".

Також отець Кирил ніс і громадські обов'язки: був депутатом Макарівської районної ради одного зі скликань, членом постійної комісії з благодійництва Макарівської районної ради, і по сьогодні він є членом благодійницької комісії Макарівського та Бишівського благочинь. Крім іншого за його керівництва діє паломницький відділ Макарівського благочиння.

 Щиро вітаємо дорогого батюшку з обранням!
Сердечно бажаємо укріплення та всесильної помочі від Господа на терені служіння Йому!