Владика звершив літургію в день престольного свята (Колонщина, Макарівське)

09 жовтня 2021 року, в день пам'яті Апостола та Євангеліста Іоанна Богослова, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил звершив Божественну літургію в храмі на честь улюбленого учня Спасителя в с. Колонщина.

Його Преосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), благочинний Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Немеш, настоятель храму протоієрей Віталій Власюк, духовенство Макарівського вікаріатства.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву про подолання пандемії.

Старовинні народні канти, присвячені Апостолу Іоанну Богослову, після Запричастного вірша проспівав народний аматорський гурт "Сік землі" з парафії преподобної Параскеви Сербської с. Лишня.

По завершенні літургії відбувся традиційний хресний хід навколо храму.

Єпископ Кирил у своєму слові тепло привітав настоятеля та парафіян з престольним святом і зазначив, що головною чеснотою, про яку згадує Іоанн Богослов у своєму Євангелії, є любов.

"Хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі" (1Ін.4:16) - так звертається до нас цей учень Господа в своєму посланні. Перебувати в постійній любові до Бога, до Святої Церкви, один до одного побажав усім Керуючий Макарівським вікаріатством, передавши благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви.

Водосвятний молебень рано вранці, до приїзду владики

 

Зустріч владики, Преосвященнішого єпископа Бишівського Кирила

 

 

Божественна літургія в храмі Апостола та Євангеліста Іоанна с. Колонщина

 

Хресна хода навколо храму після закінчення літургії

 

 

Перед іконою святого Апостола та Євангеліста Іоанна Богослова