Архієрейська служба в день пам'яті святителя Димитрія Ростовського (Макарів, Макарівське благочиння)

04 жовтня 2017 року, в день віддання свята Воздвиження Хреста Господнього та день пам'яті обрітення мощей святителя Димитрія Ростовського, уродженця Макарова, в цьому містечку, в храмі на честь пророка Божого Ілії, який також має приділ на честь святителя Димитрія, відбулася урочиста Божественна літургія.

Службу Божу, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, очолив архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, вікарій Київської Митрополії. Його Високопреосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель парафії протоієрей Андрій Ярош, духівник Бишівського благочиння ієромонах Іоаким (Тищук), клірики Київської єпархії.

Після Євангельського читання владика Іларій виголосив проповідь, у якій зазначив, що те, що ми живемо на землі, де народився святитель Димитрій Ростовський, накладає на нас велику відповідальність, і ми повинні зростати в Христі, постійно та наполегливо працюючи над собою, досягаючи тієї святості, до якої всі ми покликані.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за мир у нашій Богом береженій державі.

На завершення Божественної літургії відбувся чин славлення перед ракою з часткою мощей святителя Димитрія. Також священнослужителі вклонилися Чесному Древу Хреста Господнього, який лежав на аналої з дня свята Воздвиження. Цього дня, в останній день свята, Хрест було урочисто занесено до олтаря.

Після богослужіння владика Іларій привітав усіх з днем пам'яті нашого святого земляка та передав благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви.

Протоієрей Андрій Ярош щиро подякував Керуючому вікаріатством за звершену літургію та передане благословення Його Блаженства.

З рук архієрея всі присутні отримали в благословення святі ікони.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.