Соборна архієрейська Всенічна служба на батьківщині святителя Димитрія Ростовського (Макарів, Макарівське благочиння)

09 листопада 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, в смт Макарів, на батьківщині святителя Димитрія Ростовського, в храмі Ілії Пророка, вікаріями Київської Митрополії - Керуючим Макарівським вікаріатством архієпископом Макарівським Іларієм та єпископом Фастівським Даміаном, священноігуменом київської Свято-Введенської обителі, - було відправлено Всенощне бдіння напередодні дня пам'яті нашого святого земляка.

Слід відзначити, що в цьому храмі нещодавно було освячено приділ, присвячений Ростовському святителю.

Архієреям співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму протоієрей Андрій Ярош, духівник Бишівського благочиння ієромонах Іоаким (Тищук), клірики Київської єпархії, духовенство Свято-Введенської обителі.

Перед ракою з часткою мощей святителя Димитрія було також звершено соборний акафіст з піднесенням молитви за святого.

По завершенні Всенощного бдіння архієпископ Іларій подякував усім за спільні молитви, привітав з престольним святом настоятеля та громаду храму та передав поздоровлення та благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Також архієпископ Іларій зазначив, що нам необхідно не тільки вивчати спадщину святителя Димитрія Ростовського, але й впроваджувати її в сьогодення через наше життя у Христі.

Протоієрей Андрій подякував архієреям за звершену службу, передане благословення Його Блаженства, та підкреслив, що в Макарові, в місті, де народився майбутній святитель, вперше до дня його пам'яті відправлено соборну службу Всенощного бдіння за участі кількох архієреїв.