У Макарові відбулася архієрейська служба в день свята ікони Божої Матері "Віднайдення загиблих"

18 лютого 2021 року, в день вшанування ікони Божої Матері "Віднайдення загиблих", з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарії Київської Митрополії архієпископ Фастівський Даміан, благочинний у справах монастирів Київської єпархії, та єпископ Бишівський Кирил, керуючий Макарівським вікаріатством, звершили Божественну літургію в храмі пророка Божого Ілії смт Макарів.

Саме тут перебуває місцево пошанований список образу, на честь якого відзначається свято.

Архієреям співслужили намісник чоловічого монастиря на честь положення Ризи Божої Матері у Влахерні с. Томашівка (Фастівського району Київської області) архімандрит Вассіан (Кучерук), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), благочинний Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Немеш, настоятель Свято-Іллінського храму протоієрей Андрій Ярош, клірики вікаріатства, представники братії чоловічого Свято-Введенського монастиря м. Києва та гості в священному сані.

Після Євангельського читання єпископ Кирил звернувся до присутніх з проповіддю, в якій розповів про історію вшанування ікони Божої Матері "Віднайдення загиблих". Також він зазначив, що празник припадає на дні післясвята Стрітення, і цього дня в кожного є гарна нагода зустрітися з Матір'ю Богонемовляти через вшанування Її святого образу.

На завершення Божественної літургії священнослужителі звершили читання канону перед місцево пошанованою іконою Пресвятої Богородиці.

Архієпископ Даміан привітав усіх зі святом, подякував керуючому Макарівським вікаріатством і настоятелю храму за запрошення прибути на празник та передав благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія, який у ці непрості часи звертається до всіх нас із закликом стояти у вірі.