Керуючий вікаріатством звершив читання четвертої частини Великого канону (смт Макарів, Макарівське)

18 березня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил звершив читання четвертої частини Великого покаянного канону святого Андрія Критського, Ієрусалимського в храмі пророка Божого Ілії смт Макарів.

Разом з Преосвященнішим владикою молилися благочинний Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Немеш, духівник благочиння протоієрей Іоанн Молдавчук, настоятель храму протоієрей Андрій Ярош, клірики благочиння.

За повечір'ям після читання канону єпископ Кирил звернувся до вірян зі словом настанови, в якому підкреслив сенс і значення особливого періоду духовного відродження та оновлення - Святої Чотиридесятниці, та звернув увагу присутніх на сугубе каяття, яке ми приносимо Господу в перші чотири дні разом з творцем Покаянного канону.

По завершенні богослужіння відбулося спілкування Керуючого Макарівським вікаріатством із кліриками благочиння.


Єпископ Бишівський Кирил, Керуючий Макарівським вікаріатством


У період Великого посту посеред церкви встановлюється Роз'пяття, яке наочно нагадує нам про Хресні Страждання Спасителя за людей


Отець настоятель, протоієрей Андрій Ярош, звершує молитву


Фреска "Сходження пророка Божого Ілії на небо" в храмі на честь святого


У містечку Макарів колись народився майбутній святитель Димитрій Ростовський. Тут, на батьківщині святого, в храмі на честь пророка Божого Ілії, є приділ, освячений на честь святого Димитрія. На фото вище - рака, в якій міститься  частка його святих мощів.