Соборне архієрейське богослужіння в день пам'яті святителя Димитрія Ростовського (Макарів)

10 листопада 2021 року, в день пам'яті святителя Димитрія Ростовського, уродженця Макарова, в цьому містечку, в храмі на честь пророка Божого Ілії, який також має приділ на честь святителя Димитрія, відбулася святкова соборна архієрейська літургія.

Службу Божу, з благословення Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, очолив вікарій Київської Митрополії, Керуючий Південним вікаріатством архієпископ Васильківський Миколай.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Черкаської єпархії архієпископ Золотоніський Іоанн, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил, благочинний Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Немеш, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму протоієрей Андрій Ярош, духовенство Макарівського вікаріатства та гості парафії в священному сані.

Після читання святого Євангелія архієпископ Миколай звернувся до присутніх зі словом проповіді, а після сугубої єктенії владика Іоанн підніс молитву Господу Вседержителю про позбавлення від епідемії коронавірусу.

По завершенні богослужіння відбувся хресний хід з мощами святого Димитрія.

Архієреї звернулися до присутніх зі словами поздоровлення з особливим святом. Високопреосвященніший архієпископ Миколай також передав усім благословення та привітання з престольним святом від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Владика Кирил тепло подякував архієреям, духовенству та вірянам за вознесені спільно молитви.

***

Святитель Димитрій Ростовський (в миру – Данило Савович Туптало) народився у грудні 1651 року в містечку Макарово, нинішньому смт Макарів. Тут, на батьківщині святого, в храмі на честь пророка Божого Ілії, є приділ, освячений на честь святого Димитрія. Також віряни можуть помолитися біля раки, в якій міститься частка мощів нашого святого співвітчизника.

Детальніше почитати про святителя Димитрія Ростовського Ви можете на нашому сайті.

У тексті використані матеріали з офіційного сайту Київської єпархії.



Благочинний Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Немеш



В олтарі, зліва направо: Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель парафії протоієрей Андрій Ярош


Владика Кирил виголошує молитву до святителя Димитрія