Архієрейська служба в с. Ніжиловичі (Макарівське благочиння)

10 серпня 2017 року, в день вшанування Смоленської ікони Божої Матері, що називається "Одигітрія", з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством архієпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію в храмі архістратига Божого Михаїла с. Ніжиловичі.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Макарівського благочиння архімандрит Кирил (Білан), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму ієрей Олександр Горбаченко, клірики Макарівського вікаріатства.

За богослужінням молилися депутати місцевих рад Макарівської громади.

Після Євангельського читання владика Іларій звернувся до присутніх у храмі зі словом настанови. В ньому він підкреслив велич служіння Пресвятої Богородиці та закликав всебічно розвивати чесноти, до яких нас закликає Господь.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за мир у нашій Богом береженій державі.

На завершення літургії відбувся чин славлення перед іконою Божої Матері "Одигітрія" з піднесенням молитви до Пречистої Діви.

Настоятель храму щиро подякував Високопреосвященнішому владиці за звершене богослужіння. До щирих слів вдячності приєднався й благочинний Макарівського благочиння, архімандрит Кирил.

У свою чергу архієрей подякував священству та мирянам за спільні молитви, відзначивши вагомість пастирської праці священнослужителів на ввірених їм парафіях. Також владика Іларій передав усім благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.

Усім присутнім владика Іларій вручив ікони Пресвятої Богородиці з благословенням Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Переглянути фотографії події Ви можете нижче або за посиланням.