Керуючий вікаріатством очолив святкову літургію в день храмового празника (Плахтянка, Макарівське)

19 вересня 2021 року, в 13-ту неділю після П'ятдесятниці та в свято спомину чуда Архістратига Михаїла, що сталося в Хонех (Колосах), з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил звершив Божественну літургію в храмі Архангела Михаїла с. Плахтянка.

Його Преосвященству співслужили благочинний Макарівського благочиння і настоятель храму протоієрей Іоанн Немеш, духівник благочиння протоієрей Іоанн Молдавчук, клірики Макарівського вікаріатства, гості парафії в священному сані, священнослужителі різних єпархій Української Православної Церкви.

Під час Божественної літургії було вознесено молитву про подолання пандемії.

Після Причасного вірша старовинні духовні канти, присвячені Архангелу Михаїлу, виконав народний аматорський гурт с. Лишня "Сік землі".

По завершенні богослужіння відбувся чин славлення перед іконою Архістратига Божого Михаїла.

Керуючий вікаріатством, звертаючись до присутніх, наголосив на важливості зберігати вірність Господу Богу та Святій Церкві та, не впадаючи у відчай, за будь-яких обставин, мати тверду надію на спасительний Божий Промисел, як це робив пономар Архип, що служив при храмі в Хонех і про чудо спасіння якого від буремної води ми згадуємо цього дня.

Єпископ Кирил тепло поздоровив настоятеля та парафіян з храмовим святом і передав благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви.

Настоятель парафії протоієрей Іоанн Немеш подякував владиці за звершену літургію та передане благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.